torek, 7. junij 2011

Das ist Valter 2011

Ekipa ŠD LIFE TEAM je prispela v Bosno že v četrtek z namenom da bi opravili kvaliteten več dnevni trening. Po dveh deževnih dneh pa smo se na progo odpravili šele v soboto in uspeli narediti kar veliko število spustov po še precej razmočeni a izredno zanimivi progi. Proga vsebuje tako hitre kot počasnejše zaprte dele brez kakšnih izredno nevarnih odsekov tako da je vožnja po njej pravi užitek.


REPORT na mtb.si

Vrstni redi finala DH
moški
1. Matej Drnovšek (MTB Trbovlje/Specialized) 2:41,782
2. Santo Tessari (Hrv, BK Titan) + 1,387
3. Miran Vauh KK Črn trn GT) + 2,290
4. Aleš Virtič (KD Rajd Trek) +3,034
5. Kristjan Vreček (Supersnurf) +3,297
6. Žiga Živoder (MTB Trbovlje/Specialized) +6,484
7. Tadej Razpet (kateri že? Pedal Cerkno) +11,701
8. Iztok Slapnik (ŠD LIFE) +11,986
9. Janez Bajda (ŠD LIFE) +12,536

10. Toni Merklin (Hrv, MTB Istra Pazin) +13,174


Lokalni jezdec Hasan, Janez Bajda ŠD LIFE, Iztok Slapnik ŠD LIFE in Tadej Razpet.

Tukaj gre omeniti še organizatorje in njihov trud, saj so zaraščen hrib spremenili v izredno zanimivo spuštaško progo. Na progi najdemo tudi nekaj skokov, eden izmed njih "Gap jump" pa ima lep razmik katerega je potrebno premagati z močnim poganjanjem po predhodnem ravnem delu. Za iztek pa proga ponuja pravo pravljico z skalami posejanim pašnikom in razgledom na mesto. Tekma se je odvijala po načrtih z vmesnim XC delom in nadaljnjim DH finalom. V finalu spusta pa prav tako ni bilo večjih presenečenj na zmagovalnih stopničkah.

Janez Bajda na treningu.

Iztok Slapnik na lesenem delu proge.


Bosanski hribi skrivajo v sebi velik potencial katerega so domači organizatorji šele začeli odkrivati. Sigurno pa glede na odzive tekmovalcev pričakujemo naslednje leto spet odličen boj in profesionalno organizacijo ter veliko naraščajočo udeležbo na bosanskih planinah.

Iztok poroča:
V petek, ko smo se na progo odpravili peš , smo vsi upali, da se bo do nedelje posušila, ker je zelo drselo. Sobotni trening se je začel, v še dokaj blatnih razmerah, vendar se je proga hitro sušila, in popoldanski del treningov, je potekal v suhih pogojih. Proga je bila hitra in zanimiva, na nekaterih delih morda malo ozka za sodobna krmila,... Na dan tekme, smo zamudili večji del časa za trening, tako, da smo opravili samo en spust. Začelo se je oblačiti, in upali smo, da ne bo začelo deževati. Vreme je zdržalo do konca. Z svojo vožnjo sem zadovoljen, naslednjič dodam še malo več pedaliranja, mogoče si celo omislim zadnji menjalnik...haha joke!!

Ni komentarjev:

Objavite komentar